Måndag igen

Efter en hektisk och rolig helg som bestod av logdans på Tyllsnäs med tjejerna och alldeles för mycket vin, så är jag nu tillbaka till verkligheten. Inledde veckan med ett jobbpass 5-12 och ungefär så fortsätter det ända till söndag sen blir det EN ledig dag.. Körigt men det är bara att bita ihop. Den här eftermiddagen har spenderats på balkongen i stekande sol. Nu har jag dock förflyttat mig in till tv-soffan för att se OS-terrängen på tv. Spännande! Lite senare blir det baddebut med Robin och en kvällstur till stallet där Liptus ska göras iordning inför tävling imorgon! Ta hand om er! / Micaela


Fredag

Var inte alls lika trött och slut efter jobbet idag, kan det vara solen som hjälper till med lite extra energi? Känns så.
Har nyss kommit hem från stallet, där jag skulle tömköra men det slutade med en tur i skogen där vi ägnade oss åt lite galoppjobb i värmen. Inte så skönt i shorts kan jag tala om, gör inte det! Duktig häst som var väldigt pigg och glad! Han blev rätt svettig så efteråt fick han en dusch, som följdes åt av den obligatoriska rullningen...
 
Nu ska jag kasta på mig lite andra kläder, duscha (inte i den ordningen) och sen åka till Borlänge för att möta upp Marie. Vi ska ut på äventyr imorgon med resten av brudarna som var med hem till Sussie på kurs för några veckor sedan. Så vi ska inhandla nödvändigheter, om man uttrycker det så. Icke hästrelaterat äventyr denna gången, hör och häpna! =)
 
Såhär snygg var min outfit idag (haha)
/ Micaela

Folkärna 21/7 Bilder

Jag hittade två bilder från tävlingarna i Folkärna i lördags. Kul med fotograf på plats, halvtråkigt däremot att det var så fruktansvärt många ekipage så vi bara fastnade på två bilder. Men men! ;)
 
Den översta bilden är från 110 cm och den nedersta från 100 cm.
 
/ Micaela

OS-invigning

Ikväll är det OS-invigning, och ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson är Sveriges fanbärare. Härligt! :D
 
/ Micaela

Dåligt med motivation, tid och ork

Som jag skrev tidigare så är jag lite halvt omotiverad just nu. Gissar att det beror på okristligt tidiga dagar på jobbet, plus väldigt många jobbdagar. Är trött och seg hela dagarna, och orkar inte riktigt engagera mig för ett ordentligt dressyrpass eller liknande.. Dock tror jag att motivationen återvände lite efter att jag satt och tittade på några filmer på youtube, så det ska jag fortsätta med nu ;). Då bulan är kvar litegranna vid manken så blir det ordentligt tömkörningspass imorgon, punkt slut.
 
Den här känslan hoppas jag på att få på tisdag igen;
 
Dubbelnolla i säter med en häst som lysnade på minsta vink och var kanon!
 
/ Micaela

Jordgubbar

Dagen idag har bestått av jobb 5-12, sova middag, plocka jordgubbar i Borlänge med Robin, kolla hoppträning med Elin, snabbis till stallet för att kolla till Liptus (som fick vila idag pga värmen), och nu film med minsta lillsyrran och Robin :).
 
Har lite dåligt med motivation till ridningen just nu känner jag, men ska försöka tagga till lite imorgon och ladda inför tävlingen på tisdag. Nu ska jag däremot sova, jobb imorrn igen!
 
/ Micaela
 

LEYA B


Leya B
8/6 2012
e. Cabachon u. Grace

 
Fina, fina häst...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mot stallet!

Efter ett förmiddagspass på jobbet och storhandling av mat med Robin ska jag nu pallra mig iväg till stallet. Bäst att göra det innan jag slocknar i soffan, är sjukligt trött. Och värre lär det väl bli efter morgondagen då jag har öppning och börjar fem.. Kommer vara lagom fräsch på lördag runt lunch när jag slutar efter en hel jobbvecka med tidiga morgnar, och vi som ska ut på partaj då. Undrar hur detta ska gå! haha.
 
Idag tänkte jag ta en tur ut i skogen med Liptus, blir mest skritt och lite lättare jogging. Han ska ta det lugnt tills på fredag är planen, pga sprutan han fick i måndags. Veckan, och även de senaste veckorna, har inte riktigt varit som de brukar när det gäller ridningen. Det har kommit saker ivägen, som snea skor osv som satt käppar i hjulet. Men nästa vecka hoppas jag att vi är på rätt köl igen. Karin var schysst och ställde upp som sällskap till tävlingen på tisdag, så dit kommer vi iväg iaf :).
 
Onsdag: uteritt
Torsdag: uteritt
Fredag: tömkörning på banan
Lördag: vila
Söndag: dressyrpass
Måndag: uteritt
Tisdag: tävling
 
/ Micaela

Ändrade planer..

Nu sprack min tävlingsplanering.. Skulle inte iväg alls den här veckan, han fick ju sin vaccination igår. Dock skulle vi till Hedemora nästa helg och rida 100 + 110, tyvärr såg jag nu att den blivit inställd då deras gräsbana ligger under vatten. Riktigt tråkigt då jag hade sett fram emot att få tävla på gräs!
Detta gjorde att det blev lite problematiskt då det knappt är några tävlingar alls i augusti och jag hade räknat med att iaf komma iväg till Hedemora den 4e, och sedan åka till Springkällan den 12e. Sen är det ingen mer förrän i september tråkigt nog..
En snabblösning på problemet blev att efteranmäla till en kvällstävling i Storvik på tisdag nästa vecka. Nu återstår bara att hitta på någon som är villig att följa med och hjälpa till, hoppas det går att få i lås. I såfall rider vi 100 + 110 där istället, lokalt denna gång.
 

Meddelande från tävlingsarrangören

Vi tvingas tyvärr ställa in tävlingarna pga att banan ligger under vatten.

 

/ Micaela


Hello!

Har varit lite frånvarande här den senaste veckan, pga omständigheterna.

Cary har återbesök hos veterinären om en vecka, så vi får hålla tummarna att han har svarat på behandlingen denna gång. Vi provade ju en "ny" metod förra gången, som heter irap.

Irap innebär- 

"Hästens eget blod används mot ledinflammationer

Det kan kännas tröstlöst när man behandlat en hälta gång på gång utan att det blivit bra. Men nu finns en ny metod, som kan lyckas där kortison och liknande behandlingar gått bet. Genom att inkubera hästens blod med anti-inflammatoriska ämnen kan kroppen självläka skadan.

Det nya alternativet kallas IRAP (efter den verksamma substansen Interleukin-1 Receptor Antagonist Protein), och kan användas till hästar med ledinflammationer, särskilt de som inte svarat på konventionella behandlingsmetoder. Den kan också användas i eftervården av hästar som genomgått artroskopi (ortopedisk titthålskirurgi). IRAP är ganska nytt i Sverige, men i USA är det vanligt vid behandling av galopphästar. Metoden används även till människor, mot bland annat led- och ryggsmärta, sedan ungefär tio år tillbaka.

Blodkropparna framställer medicinen

IRAP är en form av genterapi, där man drar nytta av kroppens egna läkningsmekanismer. Veterinären tar ett blodprov från hästen. - Blodet inkuberas sedan tillsammans med speciella glaskulor, som ökar den aktiva ytan där den naturliga produktionen av återuppbyggande och anti-inflammatoriska proteiner kan ske. Dessa proteiner motverkar i sin tur den nedbrytande processen i leden, berättar veterinär Anne Haglund på Saxtorps hästklinik. Själva inkubationen tar ett dygn.

När blodet inkuberats centrifugerar man bort blodkropparna. Det serum man då får fram återinjiceras i den skadade leden och man får en snabb verkan med minskad smärta för hästen, minskad inflammation och mindre svullnad. För att nå full effekt behöver hästen behandlas cirka 3-4 gånger, inom några veckors tid. Ett blodprov från hästen räcker normalt till runt fem injektionsdoser.

Rehabiliteringen viktig för ett lyckat resultat

För alla ledinjektioner gäller att hård träning tätt efter behandlingen kan motverka läkningsprocessen. Efter en IRAP-behandling brukar hästen rekommenderas strikt boxvila i några dagar, följt av en långsam och gradvis återgång till ordinarie träningsprogram. Den behandlande veterinären ger ett mer exakt rehabiliteringsschema, eftersom det kan variera beroende på den primära orsaken till hältan.

Som för övriga ledinjektioner måste man också som hästägare vara uppmärksam på eventuella tecken på infektion (värme, svullnad, ökad hälta) och genast kontakta veterinär vid sådan misstanke.

Denna risk är dock inte större än vid vanliga ledinjektioner.

Ingen mirakelkur

Från tillverkarhåll påpekar man att IRAP inte är någon mirakelkur, även om det kanske kan kännas så för de hästägare som tycker sig ha försökt med allt annat utan resultat och detta sedan lyckats. Men precis som med andra behandlingar av komplexa åkommor så finns det ingen garanti för att detta ska fungera för alla. Varje enskilt fall behöver en noggrann undersökning och utredning av en erfaren veterinär, för att utvärdera chanserna för att lyckas och väga dem mot riskerna och kostnaderna för behandlingen.

Precis som när det gäller kortison, antibiotika och hyaluronsyra så injiceras IRAP direkt i leden, och det medför alltid risker. Många försäkringsbolag ersätter än så länge inte IRAP-behandling, och en behandlingsomgång med framställning av serumet och ett antal injektioner är kostsam. Runt tio tusen kronor får man räkna med.

Det är svårt att svara på hur vanlig behandlingen är, det är inte alla kliniker som har möjlighet att genomföra den. Det krävs en viss labvana och att man har tillgång till en frys. Dessutom är det ju ganska dyrt. Men användandet ökar, och i takt med att försäkringsbolagen börjar ersätta IRAP-behandling kommer det att öka ännu mer. Än så länge vet man att Sveland ersätter, och även Ifs veterinärextraförsäkring.

De största fördelarna är att IRAP är kroppseget och därför inte har några biverkningar. Det har dessutom visat sig effektivt."

 

Så jag hoppas verkligen på detta nu.


Grace och Leya mår prima i alla fall, pigga och glada :) Har bestämt mig för att visa Leya på fölvisningen i augusti. Spännande!!

/Martina


Sprutat å klart..

..för i år! Skönt när vaccinationen är avklarad för året. Oturligt nog har Liptus vaccinering hamnat mitt i sommarn, och därigenom mitt i tävlingssäsongen så det är alltid lite klurigt att få till det med lite vila och tävlingsuppehåll. Ska ge honom tidigare nästa år så det blir lite lättare framöver. Han skötte sig iaf bra, och Anna trodde absolut att knölen var ett bett från nåt flugfä. Så ska avvakta och förhoppningsvis försvinner den inom någon dag.
 
Hann med ett kortare longeringspass innan hon kom ut, som var helt utan krav och inte med några inspänningar. Joggade litegranna bara, och han såg rätt pigg ut faktiskt!
Eftersom det vart så tidigt i stallet, och jag hade kvällspasset så åkte jag och Marie på en road trip som slutade hemma hos Karin där vi fick klappa kor och andas lite "bondgårdsluft". Det borde man göra oftare!
 
Nu ska jag slänga i mig lite mat med Robin, sen blir det filmkväll. Enda lediga dagen på hela veckan imorrn!
 
/ Micaela

Folkärna 21/7

 
Liptus skötte sin premiär på regional tävling jättebra. Både inne på banan och på veterinärbesiktningen, duktig kille!
 
100 cm - 8 fel
Jag red skitkasst till en början i den här klassen, var helt passiv. Vilket resulterade i att Liptus såg sin chans att slå på en tvärnit på tvåan. Det fick mig att vakna upp och resten av banan flöt på bra, fina språng och duktig häst på en ganska utsmyckad bana. Fick nåt pet på näst sista tror jag, ska kika på filmen sen som finns i Karins mobil tänkte jag. Hon hann dock bara filma från halva banan, men ska försöka få tag i den och visa er sen :).
 
110 cm - 8 fel
I den här klassen var hindren ännu mer spektakulära. En maxad mur, hus under ett hinder osv och blommor i överflöd. Trots detta hoppade Liptus (som kan vara rätt så skeptisk) allting utan tvärnit, duktig! Att vi hoppade muren stillastånde gjorde inte så mycket eftersom han var så duktig och ändå hoppade den trots att han var superspänd inne på banan. Flöt på relativt bra trots detta. Fick ett missförstånd vid "hus-hindret" också så vi rev det ganska grovt, och ett skitpet på sista bara. Mycket nöjd!
 
Karin filmade sista klassen också, ska be henne skicka filmerna till mig så kan jag visa dem. Ska även få lite bilder skickade till mig från tävlingen av två personer, så det dyker upp framöver. Just nu har jag verkligen inga alls från i lördags!
 
/ Micaela

jobb jobb..

Det går inte så jättebra att försöka hålla den här bloggen vid liv när jag jobbar hela tiden och däremellan försöker hinna med det jag inte hinner annars. Men men, ni får ha överseende.
 
Var ut på en skrittur barbacka igår på Liptus efter lördagens tävling. Hade tänkt slänga på sadeln och jogga honom lite, men när jag kom ut till stallet upptäckte jag en stor bula precis där sadeln ska ligga. Han hade inte ont av den eller någonting. Jag gissar att det är ett bett eller något liknande. Veterinären kommer och vaccinerar honom idag så jag frågade henne i telefon om det och hon skulle ta en kik på det!
 
Idag hade jag tänkt att Liptus skulle vila. Men eftersom att det inte blir någon hoppträning på onsdag pga vaccinationen idag så ska han få ett tömkörningspass på banan i eftermiddag. Lite beroende på om jag hinner innan Anna kommer eller inte. Det återstår att se, har ingen tävling förrän om två veckor nu så det är inte blodigt allvar om inte planen håller den här veckan.
 
Såhär ser hans bula ut (någon som sett nåt liknande..?)
/ Micaela

Fredagkväll

Blev ett tömkörningspass med Liptus idag. Han var kanonfin och jobbade på bra! Gjorde mycket tempoväxlingar och övergångar. Efteråt fick han en dusch och jag packade och smorde alla prylar som ska vara med Imorrn. Gick förvånansvärt fort faktiskt. Sen blev det att speeda hem för kalas och besök. Nu kör vi tävlingsuppladdning här med disco i vsrdagsrummet till sommarplågorna och rosevin! Haha :) / Micaela


Positivt överraskad!

Jag beställde ju ett par back on track-paddar till Liptus för ett par veckor sedan, efter att mina knäskydd med BoT har gett sånt bra resultat. Kommer ni ihåg?
 
 
Har nu blivit positivt överraskad ännu en gång. Hade paddarna på som nattbandage under två nätter i rad. Hans rejäla gallor på bakbenen, som funnits där i någon månad var HELT bortblåsta! Helt otroligt, jag tror verkligen på BoT nu och kommer framöver att införskaffa även ett stalltäcke åt honom. Nackkrage till mig ska jag också beställa, och eventuellt även handledsskydd. Nu jäklar ska vi bli friska här!
 
 

/ Micaela

Flodhäst?

Så här hittade jag Liptus i hagen i onsdags! Det såg ut som flodhästhud, istället för päls. Lagomt road var jag, som hade tänkt komma hem i tid. Trodde verkligen att det skulle ta en evighet att få bort leran. Men till min stora lycka så fungerar faktiskt magic brush helt otroligt bra. Var bara att dra av leran med den och efter en kvart var det en dammhög på golvet i stället (vi ska inte tala om hur jag såg ut). Så hiss till magic brush, och diss till höstlerinpackning på sommaren ;).
 
 
/ Micaela

Hej igen!

Har haft så otroligt mycket att göra och alldeles för lite energi de senaste dagarna, därav den dåliga bloggningen. Liptus var ju, som sagt?, ute på en skritt- och travtur i tisdags efter två dagars vila. Hade planerat att tömköra honom i onsdags, rida ett dressyrpass igår och ut i skogen idag. Men den planen sprack rejält när han hade slitit till ena framskon i onsdags så den satt helt snett. Det blev alltså ofrivillig vila. Nya hovslagaren var iaf schysst och kunde komma ut igår kväll och sko om framhovarna på honom så det löste sig. Dock blev det så sent (ca 22) så hann inte med någon ridning. Är inte så förtjust i att rida direkt efter skoning heller.. Så det slutade med en ofrivillig vila även igår. Och jag som ska tävla på lördag och har börjat ge hästen havre igen, detta kan bli spännande. Haha!
 
Idag ska jag iaf rida igenom honom en kortis på banan och sen skritta ut i skogen har jag tänkt. Ska försöka speeda på det hela lite då Robin fyller år idag och vi har hela dagen planerade med saker. Men men, han får klara sig själv i några timmar. Det är smällen man får ta om man bor ihop med en hästtönt! ;). Skämt åsido.
Han tycker bara det är roligt med hästarna, och ställer mer än gärna upp på alla sätt och vis helt av egna initiativ, som tur är! :).
 
Nu ska jag slänga på mig lite kläder och sen ska vi ut på äventyr!
 
/ Micaela
 

Måndag

Dagen har gått i ett kör. Har nästan precis kommit hem och ska slänga mig i sängen och ladda om inför ännu en tidig morgon på jobbet imorgon. Liptus har fått vara ifred i två dagar nu så imorgon ska vi ut på en tur i skogen tänkte jag, återstår att se om vi slipper regnet. Det är ju verkligen opålitligt väder nu, trist.
 
Ska skriva ihop en veckoplanering imorgon också har jag tänkt, har blivit lite kaos efter kursen då dagarna gick väldigt fort och det vart tävling så tätt inpå. Men nu är det vardag igen och dags för skärpning! :)
 
Godnatt!
 
/ Micaela

...............

just nu känns allt bara jätte jobbigt.. Var på återbesök idag, och det gick inte alls som vi hoppats, ska tillbaka imorgon och behandla honom. Har diskuterat med min veterinär om vart hältan kommer ifrån och han trodde, som jag befarat, att den kommer från det jag misstänkte.. Jag har ju varit SÅ noga med Cary, så det inte skulle bli något knas, och jag har inte ändrat på någon träning eller något sådant. Det är lätt att vara efterklok, och svårt att inte klandra sig själv för det där.. ÅÅH!!!#######

Inte så lätt för tillfället.. Hoppas ni har överseende..
 
 
/Martina 

Godmorgon!

Morgonen idag kommer att spenderas på jobbet. Har vart ledig i en hel vecka nu, så det ska bli kul att komma tillbaka faktiskt. Efter jobbet blir det en snabbvända hem för att byta om och dona lite, för att sedan åka till Isaksbo och ha funktionärsmöte inför "vårt" sommarmeeting i helgen. Det har rullat in över 1000 anmälningar och tävlingarna håller på från tors-sön med allt från lokal 40cm-klass för ponny till regional 130cm-klass för storhäst. Det kommer bli låånga dagar, men ser verkligen fram emot helgen. Ska själv starta 100 + 110 på lördagen och de andra dagarna kommer jag att finnas på plats för att hjälpa till.
 
Efter mötet åker jag till stallet på vägen hem för att göra iordning åt Liptus och plocka in alla hästar. Liptus kommer att vila idag med (han fick vara ifred igår också), så kör vi igång igen imorgon. Tyckte han förtjänade två vilodagar efter den köriga veckan.
 
Vi hörs ikväll!
 

Snabb leverans!

Måste bara uppmärksamma Sharpman litegrann som ÄNNU en gång visar prov på otroligt snabb leverans!
 
Samma dag som jag gjorde beställningen av de marinblå whitakerbyxorna fick jag ett mail om att de var påväg hem till mig. Och dagen efter gick de att hämta ut i butiken här i området. Suveränt! Finns inget värre än långsam leverans.
 
Mer sådant tack!
 
/ Micaela

Fullt upp!

Blev både muffins och bullar med Marie! Mys en regnig dag som denna :) / Micaela


Söndag

Efter en välbehövlig sovmorgon (igen) så har jag nu precis hoppat ur duschen. Dagen kommer att spenderas i trevligt sällskap av Marie och Tassa. Vi ska baka bullar, och förmodligen käka upp allihopa också. Haha.
 
Sen blir det en vända till stallet, har inte riktigt bestämt mig än för om Liptus ska få gå på en promenad eller om han ska få vara ifred helt.. Det visar sig. Gissa om han blev glad igår när han fick gå ut i sin stora, gamla hage igen. Där gräset nu hade växt upp till sånt där halvkort, knallgrönt efter några veckors vila. Fast vet inte om det var Annie eller gräset han var mest glad åt ;). Så skönt att han inte behöver stå själv längre!
 
Hade tänkt visa lite bilder och filmer från gårdagen men Robin håller på att formatera min dator eller något, så det fungerar inte just nu..
 
/ Micaela

På mindre än ett år..

Har vi gått från att KNAPPT ta oss runt en 80 cm-klass.. (lägg märke till de hysteriska smackningarna :P)
 
 
 
Till att vara dubbelnolla i 105 cm och debutera 110! Jag är så stolt över min lilla häst som knappt gick över en bom förut :).
 
 
/ Micaela

Träns

Köpte bland annat detta träns från HL. Riktigt snyggt är det! Pannbandet har stora "klinkers" i guld. Det verkar vara bra läder och det var ett bra pris på det. Har aldrig köpt något från detta märke, så det blir kul att prova. /Martina


ON THE road

Nu är vi på väg heeem! Ska bli skönt att komma hem igen :) Ska åka ut till Cary så fort vi kommer hem, tror han kan behöva en dusch och lite lastträning ... :P


Sjukt...

Hur fort allt kan ändras på så kort tid..


Dödstrött

Dagen har gått bra. Liptus har vart superduktig och 8 fel i 110-debuten med tryckande värme och trötta ben är ju inte helt fel :). Återkommer imorgon med lite update, nu är jag verkligen svintrött! / Micaela


Lördag

Godmorgon! Sista dagen här i Skåne idag, imorgon bär det av hemmåt. 

Igår blev det en heldag på Falsterbo igen, roligt. Speciellt kul var det att se nationshoppningen där Sverige vann efter en mycet spännande omhoppning. Fick nästan rysningar när svenskarna var 0a och de spelade Euphoria, det var en härlig stämmning där igår!


Mamma fyllde även år igår så vi firade henne på kvällen, tog upp roomservice och myste på rummet. :)

Idag ska vi en sväng till Falsterbo, sen ska vi åka ut på en liten utflykt... :)


 
/Martina

Fredag 13/7

Idag blev det en kvällstripp till stallet. Packa inför tävlngen imorgon, ut och skritta och duscha häst stod på schemat. Dock struntade jag i duschen då han inte var speciellt skitig och körde med pälsglans och våtservetter istället, vad gör man inte för att spara lite tid..
 
Liptus fick också en ny hagkompis idag, till hans stora lycka. Det var Annie som fick flytta in i hagen, de blev så otroligt fästa vid varandra under kursen hemma hos Sussie då de fick gå i samma hage. Så detta blir nog bra!
 
Skritturen blev barbacka och gick smärtfritt. Testade lite travövergångar och han var väldigt pigg och alert, bådar gott inför morgondagen och han verkar ha återhämtat sig efter kursen.
 
Nu ska jag gå ner och hjälpa Robin med grillningen, hörs efter tävlingen imorgon!
 
Liptus & Annie idag

Kursen

Kursen hos Sussie har verkligen varit sjukt kul. Vi var sex tjejer som åkte dit, och vi har varvat dagarna med hoppning, lergrävning, vattenösning, skratt, svordomar pga spöregn, matlagning, vindrickning och massor av annat. 

På måndagen red vi ett pass med ganska mycket bomjobb, korta svängar och styrning. Liptus var kanonduktig och lyssnade väldigt bra, vilket han har vart alla dagar iofs! Dag 2 blev det två pass, och dag tre körde vi ett pass med banhoppning. Liptus har verkligen skött sig exemplariskt (förutom att han smet ut boxen en dag och stod ute på gården och betade, men han ville väl göra som shettisen och också vara lös. Haha).

Är rikigt nöjd med de här dagarna, de enda som skulle ha kunnat vara bättre var vädret. Men vi klarade oss utan att behöva rida i spöregn en enda gång faktiskt, vilket var skönt! 
 
Nu ska Liptus ut och skritta idag (som han gjorde igår också), så åker vi och tävlar på lördag. Känns han trött så går vi bara 1 meter, men tror han har återhämtat sig tills dess och då kommer vi även att rida 110 cm. Efter det blir det helvila i två dagar och sen kör vi igång lugnt på tisdag och laddar om för tävling igen på lördagen. Lika bra att hålla igång när man ändå är på g!
 
 
/ Micaela

Falsterbo

Nu är vi på väg till Falsterbo igen. Idag ser det ut att bli uppehåll iallafall :) vi har set jättebra här nere, skönt med en liten minisemester sen blir det spännande på måndag när vi kommer hem igen!! Ha det bra! /Martina


Jag lever

Var helt slut i onsdags när jag kom hem, och igår flög dagen iväg då jag gick och la mig igen efter att ha tagit ut hästarna och sov halva dagen. Det var välbehövligt. Var ut på en skrittur på Liptus med Annie och Marie på kvällen. Tassa, Maries hund, gjorde även ridturdebut och var superduktig :). Ska pallra mig upp och fixa iordning lite här hemma nu. Återkommer! :) / Micaela


Skåååneee

Vi kom fram till Skåne igår kväll, det är så mysigt här nere. Dock så är det inte så bra väder här nere heller... Idag har vi varit på Falsterbo hela dagen. Kollat på massa fina hästas och fölvisning. Många fina föl! Har även hittat en ny kavaj! Wiie. Har även spanat in en annan rolig sak! Hihi Nu ska vi till hotellet och slappa lite, sen ska vi ut och äta. Fick precis reda på att jag kom in på högskolan också :) Vi hörs! /Martina


Bilder

Mina hjärtan


Lets go!

Nu är vi på väg i bilen, gpsen är inställd på malmö! Sjukt roligt ska det bli att komma iväg ner dit igen. Får se vad jag kommer hem med, ska iaf leta efter en ny kavaj. Har sålt min röda som jag köpte där nere förra året. På hästfronten har det inte hänt så mycket. Grace och Leya går på bete och mår bra. Ska ta tag i lite träning med Leya när jag kommer hem, det är en tuff lite tjej med attityd. Så det får börjas i tid med träningen. Cary strosar också i hagen och äter gräs, men tror han är lite halvt deprimerad. Han trivs INTE med att bara gå i hagen.. Förhoppningsvis är det slut på vilan nästa vecka!! Vi hörs! /Martina


Nu kör vi!

Japp, nu är iaf mina saker packade och klara. Ska slänga in allting i bilen och sen åka mot stallet och möta upp Marie som redan är där. Sen packar vi ihop det sista, gör iordning stallet och sen in med hästarna i transporterna och avfärd mot Avesta. Kommer inte ta med mig datorn, och blogg.se-appen går inte att logga in på fortfarande tror jag. Så vi hörs förmodligen igen på onsdag/torsdag! 
 
Ha det så bra! :)
Favoritbild i repris..
 
/ Micaela

Gårdagens ridning

Pga världens spöregn så blev det ingen uteritt som planerat igår. Gick istället ner till ridhuset. Red en kortis i alla gångarter bara för att checka av honom, kändes kanonfin verkligen!

Mamma och hennes kompis med dotter var med till stallet. Dottern skulle få prova rida litegrann på Liptus när jag var klar (hon har bara ridit sen i februari och är tolv år), och döm av min förvåning när hon efter bara några minuter travar runt i ridhuset helt utan problem i lättridning och gör volter och serpentiner. Va? Efter fyra månaders ridning på ridskola?? Snacka om att jag var impad :).

Liptus skötte sig kanonbra, han väljer lite vilka han tycker om och inte. De han inte gillar åker i backen kanska snart, det har tyvärr hänt ett antal gånger.. Men lilla Matilda verkade han verkligen tycka om, gud så snäll han var :).
 
Det blev tyvärr bara jättesuddiga bilder!
 

/ Micaela

Annie

Igår var jag, som sagt, ute och red en sväng på Maries häst Annie. Vi blev beordrade skogstur (haha), så det fick det bli. Hon testade mig litegranna i början tror jag minsann, stannade och sniglade sig fram och var ner i diket och vände. Men var bestämd på henne och sen var hon hur snäll som helst. Var ute i ca 40 min och travade på rätt länge i en lite lägre form. Det var rätt varmt ute och hon vart svettig efter traven så tog bara en rel. kort galopp men oj vad kul hon tyckte det var!
 
Kul att rida lite annat emellanåt, även om hon kändes väääldigt liten i jämförelse med min "bjässe", haha! Fast trots sina ca 155 (rätta mig om jag har fel Marie), så bär hon upp ryttare bra och ser inte alls speciellt liten ut.
 
 
/ Micaela

Fredagens dressyrpass

Red ett riktigt roligt dressyrpass på Liptus igår. Han brukar vara rätt tjafsig och svår att "komma åt", men tror jag har hittat på en metod som verkligen fungerar nu! Är rätt säker på att detta var det bästa dressyrpasset vi någonsin har ridit, hade en sjukt bra känsla och han var kanonfin :). Kunde bara "sitta och åka" och han var inte alls sådär lång, låg och dragig utan bar sig själv i en högre form.

Började med att jogga igång honom i en låg form i lite högre tempo så han fick "skaka loss" kroppen lite. Gick därefter direkt över till galoppen. Tror det är detta som behövs på honom, att köra galoppjobb innan man börjar trilskas med traven. Där han ofta är mycket, mycket svårare. Igår när jag började med galoppen (där vi tränade jättemycket förvänd galopp genom bla. åttvolter. Duktig!) så var traven toppen på en gång när vi gick över till den. Ska bli intressant nästa gång och se om detta är en ihållande trend, hoppas det!
 
Varierade med att rida bara rakt fram på fyrkanten (han vill helst gå inåtställd mest hela tiden..), och göra mycket volter och serpentinbågar. Han var riktigt lyhörd och arbetsvillig, och jag är skitglad!
 
 
/ Micaela

CARY

Denna låt är tillägnad min häst, Cary.....
 
 
 
 
 
 
/Martina

Lördag

Har jobbat "hela" dagen idag med, därför jag varit frånvarande. Kommer jobba imorgon fm också, och direkt efter jobbet åker jag till stallet. Ska packa ihop åt Liptus, vilket säkert kommer ta ett bra tag då det är massor som ska med. Därefter ska han duscha och sen ska jag ta tag i att rycka manen och fixa till lite. Lika bra att göra det nu, då det ändå är tävling på lördag och jag inte kommer ha tid i veckan. Skadar ju inte att han ser ut som en häst när vi åker till Sussie!

Idag har vi vart ute på en promenad (hör och häpna, veckoplaneringen håller den här veckan med!). Var rätt drygt eftersom det var verkligen bromsinvasion, Liptus var riktigt irriterad och gick mest och slängde med huvudet. Stackarn, han fick gå in i stallet och bli preparerad med flugspray och tjärsalva innan han fick gå ut i hagen sen.

Nu ska jag joina grabbarna inne vid tvn med lite vin och kortspel, ha en bra lördagkväll!
 

/ Micaela

HINGST!

Har hittat en hingst till nästa föl! Får se om det blir i år eller nästa sommar..
 
CASTINO
 
 
http://flyinge.se/avel/hingstar-2012/castino/ 
 
 
/Martina

VECKAN

Vi var som sagt på återbesök med Cary i början av veckan. Det gick sådär, han är bättre men inte helt bra. Vi behandlade honom igen och sen vi ska ge det två veckor, sen ska vi tillbaka igen. Så vi fortsätter med lastträning och det går fortfarande bra, får in Cary helt själv nu. Han går in medans jag står bredvid rampen!
 
Lilla Leya växer så det knakar :) Snart borde hon börja tappa fölpälsen också, så får vi se om hon fortsätter att vara fux eller om det blir en skimmel av henne.
 
I mitten på nästa vecka åker jag till Skåne en sväng, vilket blir superroligt!! Får se vad vi hittar på där nere... ;)
 
Nu ska jag äta årets första kräftor, MUMS!
 
Vi hörs :)
 
 
/Martina

Är ett vrak

Efter att ha gått upp när klockan ringde vid 03.30 "imorse" för att hinna åka ut och plocka ut hästarna, (eftersom ingen annan i stallet kunde ställa upp trots att jag började jobbet kl 04...) så är jag ett j*kla vrak just nu! Hade fortfarande inte kunnat somna när klockan ringde imorse heller efter en sen kväll i stallet igår. Kom hem från jobbet strax efter tolv och har legat helt däckad i sängen sedan dess. Nu har Robin, till slut, fått mig på benen och jag ska åka ut till stallet och motionera två hästar. Liptus ska gå ett dressyrpass på banan, och Annie (Maries häst som jag lovat att motionera eftersom hon är på semester) ska ut på en tur i skogen. Men mer om detta sen, nu ska jag skynda mig på!



/ Micaela

Medlemsfika

Det händer inte varje dag, inte varje år heller för den delen. Men idag BAKAR jag faktiskt! Blev lite inspirerad när jag fick höra att det är "medlemsfika" på klubben idag i samband med att Sussie är där och har träning, så jag tog första bästa recept och satte igång.

Ikväll blir det alltså färd till Avesta, alltid lika roligt att åka dit och träffa på alla supertrevliga människor och titta på hoppträning. Många undrar varför jag har valt en klubb som ligger så långt bort ifrån där jag bor och har hästen. Svaret är enkelt: supertrevliga människor som känns som en stor familj, OTROLIGT bra tränare och engagemang i medlemmarna (i vintras fick jag (och alla andra som tävlar aktivt för Folkärna RS) ett superfint ylleskrittäcke med brodyr, bara en sån sak liksom?! Cred!). 

Nej, nu ska jag kolla till mina blivande amerikanska chokladrutor, åka och longera ett stycke häst och sen fara iväg mot Isaksbo :).

/ Micaela

Hyllning till ridbyxor

Efter att jag följde strömmen och beställde ett par Whitaker-ridbyxor i vintras har även jag blivit frälst. De är verkligen helt underbara, paniken som uppstår när de börjar bli noppriga i skoningen är ett faktum. Igår gjorde jag slag i saken och beställde ett par till, som back up! Haha.

Var och köpte mig ett par nya ridbyxor bara för några veckor sedan, men det känns inte "som hemma" i dem. Trots att det är mudd nere vid bensluten istället för kardborre (som jag trodde att jag skulle älska), och snygga detaljer så kände jag att jag var tvungen att ha ett par till whitakerbyxor.
Ni som inte provat dessa tycker säkert att jag är dum i huvudet, men de är verkligen helt galet sköna byxor!

Denna gången blev det ett par marinblåa, har de bruna och de vita från tidigare. Jag kör på helskoning på mina eftersom jag uppenbarligen sliter ut brallor väldans fort.. Trots detta känns det som att ha ett par mjukisbyxor på sig!


Nu hoppas jag bara att det kommer komma ut flera färger i just denna modell. Vill inte ha massa nymodigheter som de kommer ut med stup i kvarten, jag vill ha DESSA!

/ Micaela

Torsdag

Tycker början av den här veckan gick riktigt segt, brukar vara så när man har något att se fram emot. Nu däremot rasade bara dagarna iväg. Kan det möjligen bero på att jag jobbar 05-12 fredag-söndag..? haha.

Dagen idag ska spenderas med att bara ta det lugnt och försöka samla krafter inför helgens monstertidiga morgnar. Sedan ska jag åka till stallet och tömköra Liptus på banan. Han vilade igår, så hoppas på en samarbetsvillig häst idag!

Gårdagens spenderades i grannstaden Borlänge, där jag och Robin handlade och kikade runt i lite olika butiker. Var bland annat på hästbutiken i stan, och letade rainlegs. Tyvärr fanns det bara i XL inne, så det blev inget av med det. Trist, känner på mig att jag kommer behöva dem framöver!

/ Micaela

Dessa bilar..

Ja, alla som är ute och åker med sina hästar på vägarna med vanligt b-körkort vet hur krångligt det är att pyssla ihop så alla vikter stämmer. Man måste ha en rel. lätt bil för att allt inte ska överstiga en viss vikt, men samtidigt får inte bilen vara FÖR lätt eftersom transporten inte får väga mer än bilen osv osv..

Jag får väl egentligen skylla mig själv litegranna som envisas med att Liptus ska åka runt i ett onödigt tungt släp. Men det känns som att det går säkrare på vägen, än om det är litet och lätt. Haha!
Tycker också det är smidigt att köra det, det går stadigt och inte alls vingligt som vissa mindre transporter kan vara. Sen kan man ju diskutera hur nödvändigt det är med sadelkammaren, som väger lite extra den med..

Liptus transport


Det jag skulle komma till var att nu äntligen (!) har jag och Robin hittat en bil som uppfyller våra krav. Så efter att ha kört runt i vår gamla, fula, skramliga volvo 850, så känns det så otroligt bra nu! Var ute och provkörde den med transport och häst i förrgår, och jösses vilken skillnad. Det känns inte ens att det är en transport därbak, men inte så konstigt när vi bytte från 140 hk till 200. Haha :). Det är en volvo s80, för er som kan något om bilar (det kan inte jag..!)

Nu är jag suuperglad!



/ Micaela

Packlista

Pust, känns som om jag ska vara borta i en hel vecka eller någonting nu när jag satte mig ner och skrev ihop en snabb packlista inför måndag då vi åker. Då är detta också bara de sakerna jag kom på såhär på rak arm, gissar att det blir dubbelt så mycket när jag väl sätter igång.. Man måste ju tänka sig in i alla väder! Nu kom jag på att jag glömde skriva med regnjacka också, haha!

Något ni tycker saknas?

 
/ Micaela

Tisdag

Var ut på en morgontur idag med Marie och Annie. Båda hästarna var rätt dryga, ville inte gå fram ordentligt och allmänt fjolliga. Annie var mest irriterad på flugorna tror jag, medan Liptus istället var rädd för allting. Suck! jaja, vi tog oss runt rundan vid travgubben iaf i alla gångarter utan större missöden. Bara att ta nya tag, tror däremot att herrn inte alls behöver ta det så jättelungt i veckan som jag har tänkt. Han skulle nog behöva trimmas igenom rejält istället, iaf så som han kändes idag.

Imorgon är planen att han ska vila, men tror jag skjuter på det och kör ett tömkörningspass på banan istället.

Nu blir det grillning och filmmys resten av kvällen, ha det bra!

Här är Marie & Annie, för er som inte visste :)


/ Micaela

Nya blogg.se

När jag loggade in här på bloggen idag fick jag en rolig överraskning. Det verkar som om min dator har vart lite efterbliven (?), har hört att alla pratat om en ny design på blogg.se men jag har då inte sett någon. Förrän idag! Satan vad fräscht det blev, och mycket roligare att blogga!

Ska springa ner med lite kött och grilltillbehör till köksmästarn som står nere på gräsmattan nu, men uppdaterar er om dagen lite senare. Har även tänkt visa lite filmer från de senaste tävlingarna, för er som är intresserade :).

Då jag sitter vid Robins dator fanns det inget arkiv med hästbilder att rota i, därför får jag och Elin pryda inlägget ;).



/ Micaela

Veckoplanering

Med tanke på att vi åker hem till Sussie på måndag nästa vecka för tre dagars (fyra pass) hårdkörning i hoppning och sen tävling under helgen, så kommer denna vecka att bestå av mycket uteritter och lite dressyr. I lite lugnare tempo. Ingen hoppning alls.

Måndag: Skrittur i skogen

Tisdag: Uteritt med Annie och Marie

Onsdag: Vila

Torsdag: Tömkörning på banan

Fredag: Dressyr på banan

Lördag: Promenad i skogen

Söndag: Uteritt


Skittaggad inför nästa vecka. Ska bli galet roligt att bo hos Sussie med fem tjejer och bara hoppträna, grilla, snacka skit och dricka vin! :D

Sussie & Liptus efter tävling i Gävle i vintras


/ Micaela

Gårdagens dressyrpass

Red Liptus på banan igår (har för en gångs skull följt veckoplanen till punkt och pricka!), och han var riktigt tjurig och trökig till en början. Stel i högersidan och loj, ville inte alls gå fram (red utan sporrar som jag alltid annars har vid dressyr och hoppning). Red mycket övergångar och rullade länge på åttvolter i olika storlekar. Han blev bättre, och lite kvickare. Lät honom sedan rulla på i galopp ett tag, han är mycket lättare att jobba i galoppen. Han blir som en annan häst, och det kändes kanonbra. Efter det blev han riktigt fin i traven också, kul! Red inte speciellt länge, utan ville bara att han skulle få jogga igenom kroppen i låg form efter hoppningen dagen innan. Men pga tjafset i början drog det ut på tiden så idag ska vi ta det lugnt, en skrittur i skogen står på schemat.

Grabben med koll på kameran.. haha


/ Micaela

Snäll häst

Som rubriken lyder så är Cary supersnäll för tillfället. Lastningen gick klockrent idag också!

Börjar bli nervös inför nästa veckas vet. Besök.. Har nästan fått upp hoppet lite, men vet att det bästa är att vara "nollställ", då blir man inte så besviken om man det skulle gå dåligt. Men det är lättare sagt än gjort. Åh vad det är tråkigt med en skadad häst (igen!!!), man får liksom ingen lust med någonting..

Har inte hunnit hälsa på Leya och Grace i helgen heller,
Men imorgon åker jag dit och gosar med dom.

Har köpt lite nya saker, bl.a. Ett schabrak + ett tävlingstäcke och ett nytt träns! Hoppas att Tränset passar, men det är en liten chansning då det stod att de var små i storlekarna... :P Undrar om det passar BigHead.. Återstår att se, hoppas det kommer nästa vecka!

/Martina

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3556943/images/2012/pic_207365165.jpg" class="image">


RSS 2.0