CARYS STAMTAVLA

Satt och letade lite på Carys stam och hittade detta intressanta -
GenNamebreedsexdoblandcolorlevelStallionMare
1 Corrado I HOL s 1985 DE GR Cor de la Bryere Soleil
2 Cor de la Bryere SF s 1968 FR BR Rantzau Quenotte
3 Rantzau TB s 1946 FR CH Foxlight Rancune
4 Foxlight TB s 1935 FR CH Foxhunter Chouia
5 Foxhunter TB s 1929 FR CH Foxlaw Trimestral
6 Foxlaw TB s 1922 UK B Son In Law Alope
7 Son In Law TB s APR 1911 UK BR Dark Ronald Mother-In-Law
8 Dark Ronald TB s 1905 UK B Bay Ronald Darkie
9 Bay Ronald TB s 1893 UK B Hampton Black Duchess
10 Hampton TB s 1872 UK B Lord Clifden Lady Langden
11 Lord Clifden TB s 1860 UK B Newminster The Slave
12 Newminster TB s 1848 UK B Touchstone Beeswing
13 Touchstone TB s 1831 UK B Camel Banter
14 Camel TB s 1822 UK B Whalebone Selim Mare
15 Whalebone TB s 1807 UK BR Waxy Penelope
16 Waxy TB s 1790 UK B Pot-8-Os Maria
17 Pot-8-Os TB s 1773 UK CH Eclipse Sportsmistress
18 Eclipse TB s APR 1764 UK CH Marske Spilletta
19 Marske TB s 1750 UK BR Squirt The Ruby Mare
20 Squirt TB s 1732 UK CH Bartlet's Childers Sister To Old Country Wench
21 Bartlet's Childers TB s 1716 UK B Darley Arabian DB Betty Leedes
22 Darley Arabian DB AR s 1700 SY B unknown unknown
Ända tillbaka till 1700-talet, ganska häftigt!
/Martina

ONSDAG

Dagen har idag rullat på som vanligt med jobb! Sedan åkte jag och Tyson på en lite roadtripp till avesta där vi skulle besiktiga min nya bil. Den gick igenom UA :) Sen var det bara att åka till stallet.

Imorgon ska jag åka och hälsa på Grace igen, hon är ju dräktig och har datum att föla på lördag. SPÄNNANDE! Meen, vi tror att hon kommer att gå över tiden, då hon fortfarande har "vatten" i djuvret. Jag vill att den lille ska komma ut nu! Hon är dräktig med Cabachon för er som inte vet. :)
Imorgon blir det jobb på förmiddagen, sedan blir det en prommenad med Tyson och Cary. Ska även ta och smörja lite saker. Tycker faktiskt att det är roligt att smörja nu för tiden!
Cabachon
/Martina

TILLBAKA!

Efter en liten paus av olika anledningar är jag nu tillbaka! Hoppas ni kommer att följa våra nya blogg.

Under dessa veckor har vi varit iväg på två tävlingar, det har gått bra. Det är sån skillnad nu för tiden, vilket är väldigt roligt!
Idag har Cary varit ute i skogen och galoperat, det tyckte han var jättekul och han blev faktiskt stark emellanåt. Det kom även en liten serie med bocksprång, haha. Ska försöka att komma ut 2 ggr i veckan och konditionsträna så kommer detta att bli super!
Imorgon är det hoppträning igen, härligt att vara igång på riktigt nu.
Vi höörs :)
/Martina

Dagens ridning

Var, som sagt, ut på en tur i skogen med Martina och Cary på förmiddagen idag. Vi var ute i ca en timme och inledde turen med att skritta fram länge och väl på asfalt, sedan fick de galoppera på en bra bit på en skogsväg, och sedan vingla runt bland stenar och rötter på en liten stig på vägen hem. Det går ju inte direkt att klaga på variationen på ridvägarna här iaf! Tanken var att hästarna skulle konditionstränas, men tror inte någon av dem blev speciellt trötta. Nästa gång får vi nog ta en ännu längre vända.

Otroligt roligt att både Liptus och Cary är så himla snälla och duktiga i skogen nu, inget trams eller krångel. Bara lite spöken ibland, men det går över fort. Skönt!

/ Micaela


Wilma

Gissar att många av er är förvirrade då det ganska plötsligt dök upp en till häst hos mig. Så jag berättar lite kort om vad "det" är för något, men kommer inte att gå in på djupet hur allting flyter med tanke på att hon inte är min. Kommer däremot inte att kunna låta bli att lägga upp bilder på henne, hon är SÅ söt!

Wilma (som egentligen heter Veerle V.B.) flyttade "hem" till mig för snart två veckor sedan, och kommer vara här tills vidare. Hon ägs av Ulrika Hebert.

Wilma är en liten tjejig dam som kan gå från att vara lugn som en filbunke till att flyga upp till månen på en sekund :).
Hon är e. Wolfgang. ue. Concorde. FÖRHOPPNINGSVIS blir det en hopphäst av damen i fråga ;).

/ Micaela

Sedan sist..

Ja, sedan sist har vi hunnit med en hel del faktiskt. Trots att det bara var två veckor sedan! Har varit iväg på två tävlingar med Liptus (tänkte berätta om dem i separata inlägg), tagit emot en liten hästtjej som ska bo hos mig framöver, löshoppat, fått solsting av den hysteriska sommarvärmen som kom, lyckats med att få fler myggbett än vad jag fick på HELA förra sommaren, ridit ut barbacka på min lilla, duktiga häst som inte ens fanns på världskartan att jag övervägde för bara några månader sedan!

Ja, det känns faktiskt som att det var flera månader sedan sist, skönt att vara tillbaka. Det blir lite bättre struktur på tillvaron med en blogg.


/ Micaela

Godmorgon!

Idag står konditionsträning på schemat för Liptus. Ska alldeles strax åka iväg till stallet, så tar vi sällskap med Martina och Cary ut i skogen. Trevlig! Vi har tagit hjälp av en app på telefonen som heter "Endomondo" som mäter hur långt man ridit och lite annat, och vi har även hittat på en massa nya ridvägar tack vare kartan i appen. Finns massor av bra galoppsträckor, varierat med stigar och asfalt. Perfekt!

Wilma ska få ta en skrittur ut i skogen efter gårdagens dressyrpass på banan. Förresten är jag i full fart med att leta  sadel åt henne, så om någon har en idé vad som skulle kunna passa på en bred, kort och böjd rygg så hojta till ;).

Nu ska jag snabba på, har tänkt göra iordning åt båda pållarna innan elva då vi ska ut med grabbarna i skogen!
/ Micaela

Nystart!

Nu är vi tillbaka med en alldeles ny och fräsch blogg!

Jag glev lite otaggad där ett tag på vår gamla blogg, det kändes trist och som ett dagligt "måste" att blogga. Därför tog jag en paus, och var inte säker på om jag skulle vilja börja igen. Men efter några veckors "vila" är jag superladdad och det ska bli så roligt med en nystart!


Ska skriva ett inlägg och berätta lite om vad som hänt sedan sist för er som är kvar sedan "Dalahästarna", men även presentera mig själv och hästarna lite mera för eventuella nya läsare. Men det får bli imorgon, nu ska jag slöa lite i soffan efter en intensiv dag som bland annat innehållit två dressyrpass på två helt olika pållar. Men även det får ni höra mer om imorgon!
/ Micaela

RSS 2.0